Pravo je vrijeme za postavljanje klima uređaja

 

Sve veće temperature većinu nas navode na razmišljanje o ugradnji klima uređaja. S obzirom da se radi o investiciji, kao i kod svih ostalih uređaja u kućanstvu, potrebno je obratiti pozornost na nekoliko stvari kako biste sebi i svojoj obitelji osigurali ugodnu temperaturu u vruće ljetne dane.

Kako bismo vam pomogli kod donošenja odluke o izboru klima uređaja, najčešćim pitanjima oko ugradnje i mjestu na koje ih je potrebno postaviti, pripremili smo vam nekoliko ključnih informacija.

Energetski razred – postoji sedam energetskih razina učinkovitosti rada klima uređaja (od A do G). Ta učinkovitost prikazuje odnos utrošene energije i dobivenog rashladnog učinka. Kada birate klima uređaj tražite razinu A. Na taj način štedite energiju, a samim time i iznose računa u kućanstvu.

Jamstvo – klima uređaji trebaju trajati dugi niz godina kako bi se ulaganje u njih isplatilo. Upravo je zato važno da kod izbora pazite na opciju garancije i osiguranog servisa. Servis na klima uređaju trebala bi obavljati stručna osoba i to redovito.

Dodatne funkcije – odnose se na sve što će uređaju omogućiti kvalitetniji i dugoročniji rad. Tako kod izbora trebate obratiti na mogućnost tihog rada, autorestarta, samodijagnoze i filtera protiv prašine.

Cijena – prije konačnog izbora trebali biste provjeriti sve opcije koje vam određeni uređaj nudi i po kojoj cijeni. U ERA prodajnim centrima osigurali smo uređaje vrhunske kvalitete po cijenama već od 2.356,55 kn. Uvjerite se u kvalitetu ponude i provjerite uređaje koje nudimo ovdje.

Jedno od čestih pitanja odnosi se i na postavljanje klima uređaja. Glavni cilj je naravno ohladiti sve prostorije, ali za takvo nešto bilo bi potrebno nekoliko klima uređaja pa je bolje uređaj postaviti tako da ohladite što veći prostor. Pozicija klima uređaja trebala bi biti takva da ne puše direktno u onaj dio prostora u kojem se najviše zadržavate. Također, klima uređaj ne smije biti u ograničenom prostoru, iza zida ili ormara. Zbog cirkulacije zraka uređaj je bolje postaviti visoko na zidu kako bi se prostorije ravnomjerno hladile.

Osim toga, potrebno je pripaziti da klima uređaju možete slobodno pristupiti kad dođe vrijeme za čišćenje filtera ili samog uređaja.

Na vrijeme pronađite idealan klima uređaj za svoj prostor i omogućite sebi i svojim ukućanima ugodno ljeto na prihvatljivim temperaturama.

Posjetite bilo koji ERA centar i uvjerite se u najbolje cijene kombinirane s mogućnošću ugovaranja montaže i besplatnom dostavom na Vašu kućnu adresu! Jer tu smo zbog Vas, od temelja od useljenja!

 

POVRATAK NA NOVOSTI