Select Your Language

Najnoviji trendovi u uređenju ugostiteljskih i turističkih objekata

Trendovi dizajna u uređenju hotela u 2017.
 
S rastućim brojem posjetitelja jedne strane, te rastućim brojem novih hotela, ali i konkurencije ostalih vrsta smještaja s druge, pred hotelima i manjim obiteljskim turističkim objektima je izazov da se svojom ponudom pametno prilagođavaju brzim društvenim promjenama. S obzirom da prvenstveno nude uslugu smještaja, glavni fokus je upravo na tome kako gostima pružiti najugodniji smještaj, a tu je važan čimbenik upravo izgled prostora u kojem gosti borave. Prateći trendove u dizajnu koji se mijenjaju iz godine u godinu i kreativnim rješenjima u uređenju prostora, hotel će se istaknuti iz ponude pretvarajući svoje smještajne jedince u ugodan privremeni dom i pružajući gostima vrhunsko iskustvo posjeta koji se pamti.
 
Prateći trendove u ponudi asortimana za uređenja prostora, ERA je prepoznala važnost ugositeljskih objekata, stoga vam ususret novoj sezoni donosimo 5 najupečatljivijih trendova interijera koji oblikuju današnju ugostiteljsku scenu.
 
1. REDEFINIRANJE PREDVORJA U DINAMIČNI, VIŠENAMJENSKI PROSTOR
 
 
 
Prvi dojam je bitan. Predvorje je prvi prostor u koji gosti ulaze i doživljavaju interijer, stoga nije ni čudno da se posebna pozornost stavlja na njegovo funkcionalno uređenje. U tom smislu, u posljednjih se nekoliko godina dosta odmaknulo od tradicionalnog izgleda predvorja te se nastavlja trend uklanjanja standardnih check-in pultova te stvaranja više društvenog prostora. Recimo check-in se obavlja preko iPada sjedeći na sofi uz piće dobrodošlice. Budući da predvorje mjesto kroz koje se najviše prolazi, čeka i dočekuje, trendovi u dizajnu predvorja sve više nastoje potaknuti zadržavanje gostiju u ovom dijelu i to stvaranjem ugodnog interijera koji potiče zadržavanje i socijalizaciju u prostoru. Namještenost trebala bi pružiti udobnost i funkcionalnost, a za stvaranje ugodnog ambijenta, veoma je bitna i rasvjeta. Pažljivo odabrana i raspoređena rasvjeta, učinit će boravak u tom prostoru ugodnijim, a zanimljiv dizajn rasvjetnih tijela podariti prostoru bogati vizualni detalj te istaknuti lijepo uređen prostor. Možete provjeriti ERA ponudu rasvjete ovdje.

 
2. KONFIGURACIJA SOBE U INTIMAN PROSTOR S OSJEĆAJEM DOMA
 
 
Najviše od svega, hotelska soba treba gostu osigurati udobnost, pružiti taj osjećaj doma daleko od doma. Bilo da se radi o manjoj ili velikoj, luksuznoj sobi, svaki kvadrat prostora mora biti pametno iskorišten i funckionalno osmišljen slažući vizualno privlačnu cjelinu. U današnje vrijeme, gosti očekuju puno više od samo klasičnog kreveta, noćnog ormarića i ormara u sobi. Toplina koju pruža drveni namještaj, ugodna sofa, usklađeni tepisi i zavjese, mekana posteljina, TV i mogućnost puštanja omiljene glazbe, možda i kamin u sobi, sve su to stvari koje upotpunjuju iskustvo nezaboravnog boravka. Također, usklađivanje i naglašavanje boja i eklektičnog dekora, svakako može sobi pružiti jedinstvenost. U trendu je manje uzoraka, a više je naglasak na boje i teksturu njegujući osjetila gostiju. Napuštaju se vizualno prenaglašeni uzorci te je fokus na sjajnim bojama i mekoj teksturi.
 
Pronađite inspiraciju za najfinije teksture zavjesa, kvalitetne turske posteljine i jastuke te pružite gostima najbolji osjetilni doživljaj.

 
3. HIT BOJE KOJE STVARAJU PRAVU UGODU
 
 
Boje u hotelu zaista igraju veliku ulogu, stoga se puno dizajnera svake godine iznova fokusira upravo na njih. Ove godine, stručnjaci za uređenje hotela predviđaju puno ružičaste, plave, zelene i narančaste u kombinaciji s toplim, neutralnim bojama zidova izvan i unutar hotela.
 
Jarke boje na dekorativnom tekstilu ili jednom naglašenom zidu posebno se ističu u kombinaciji s toplim neutralnim zidovima kao što je recimo, boja godine, Poised Taupe – dovoljno neurtalna, ali s taman količine toplih tonova koji mogu pružiti naglasak u više područja.
 
Što se tiče eksterijera, za ugodan prvi dojam naravno bitno se pobrinuti za vanjske zidove i fasadu hotela koji bi trebali biti u skladu sa sveukupnim stilom hotela. A u vanjskom uređenju ove se godine posebno predviđa korištenje zelene boje (Panatoneova boja godine 2017 je „Greenery“) kao nenametljiv naglasak bilo putem stiliziranje ili stvarnog sadnog /krajobraznog uređenja prostora.
 
Kvalitetne boje za interijer vašeg hotela pronađite ovdje, a za vanjsko uređenje zidova provjerite RÖFIX proizvođača.

 
4. TREND POPLOČANIH POVRŠINA
 
 
Nastavlja se trend stavljanja pločica ne samo u kupaonski i kuhinjski prostor, već i u prostorije u kojima nismo navikli imati pločice. S tim trendom, sve je veća traženost keramičkih pločica velikih formata, čak i do 2 metra, koje vizualno „otvaraju prostor“ čineći ga većim te mu daju „high-end“, luksuzniji izgled. Nećete pogriješiti ako zid naglasite pločicama velikog formata i to na zanimljivim mjestima - zidovima hodnika koji vodi u vrt hotela ili u predvorju pa ni u sobama za goste.
 
Osim toga, trendovi keramike u uređenju prostora su pločice koje imitiraju drvo čime se i brišu granice vanjskog i unutarnjeg prostora (još jedan od trendova dizajna) te se pruža ona toplina koju drvo daje prostoru koji se onda dodatno sljubljuje sa svojom prirodnom okoilnom. Puno jeftinije od pravog drva, a i lakše za održavati u vanjskom i unutarnjem prostoru su pločice koje imitacije drva pružaju jedinstveno rješenje za eksterijer i interijer hotela koji prati trendove. S obzirom da mogu biti i u većoj protukliznosti izrađene, sve više se koriste i za oblaganje kupaonskih podova čime se postiže poseban dojam topline u inače ''hladnom'' prostoru.
 
Izbor noviteta i imitaciju drva u pločicama provjerite ovdje.

 
5. HOTELSKA KUPAONICA KAO MALA PRIVATNA OAZA
 
 
Kupaonice su odavno se prestale percipirati kao pomoćne prostorije, čiji je prostor sveden na minimum i čisto funkcionalan. Bilo da se radi o prostranoj sobi za goste s velikom kupaonicom ili maloj sobnoj kupanici boutique ili pop-up hotela, turisti očekuju više od obične kupaonice. Žele čistu oazu mira koja poziva na relaksaciju. Često to uključuje i spa značajke s dozom luksuza koje pružaju kvalitetno odabrani elementi, ručnici i osvjetljenje. Stoga, bitno je paziti na odabir opreme – odlučiti se za velike umivaonike, prostrani tuš ili ugodnu kadu, odabrati vrhunske slavine (poput onih od HANSGROHE), kvalitetne sanitarije (istaknutih proizvođača poput LAUFEN i ROCA), te male, pažljivo ukomponirane, detalje koji kupaonici daju poseban šarm.
 
Pronađite sve što kupaonici treba ovdje.

 
 
 
Kao i pri uređenju vlastitog doma, prostore turističkih objekata treba učiniti što ugodnijim za boravak. To se postiže kvalitetnim, dugovječnim komadima te detaljima i novitetima koji prate trendove u dizajnu jer u današnjoj širokoj ponudi i mogućnosti izbora smještaja - bitno je pratiti korak i gostima pružiti najbolje iskustvo moguće. To nije lako, no pažljivim promišljanjem, praćenjem trendova tržišta, dizajna i arhitekture te lokalnim dodacima koji daju dodatni šarm, moguće je istaknuti se kvalitetom usluge i ugodnim okruženjem te postati mjesto u koje ljudi ciljano žele doći. ERA je tu da vas poprati na tom putu s svim potrebnim asortimanom za uređenje i stvaranje vaše nove ugostiteljske priče!